Біопрепарт Effect універсальний

Baikal EM-1-U concentrate
Пробіотична харчова добавка Байкал ЕМ-1-У
11.01.2021
Biological product Effect for tomatoes
Біопрепарт Effect для помідорів
11.01.2021

Effect універсальний

Біофунгіцид Effect – це універсальний препарат, призначений для обробки садів, виноградників і городів (у т.ч. плодів помідор) з метою профілактики та лікування грибкових і бактеріальних захворювань рослин, одночасно служить для азотистої і фосфорної підживлення рослин.
Біологічний метод боротьби з паразитами та шкідниками рослин заснований на існуючій в природі боротьбі між деякими мікроорганізмами, що живуть у грунті або на рослинах. Корисні бактерії (Azotobacter vinelandii, Bacillus subtilis), що входять до складу біофунгіциду Effect, є природними ворогами широкого спектру грибкових і бактеріальних захворювань: парші, зів’янення, чорної ніжки, фітофторозу, пліснявіння насіння, кореневих гнилей, гнилей сходів, борошнистої роси, бурої іржі, курній головні, пухирчастої сажки, альтернаріозу, ризоктоніозу, фузаріозу, септоріозу та багатьох інших.
Число життєздатних клітин мікроорганізмів називається колонієутворюючих одиниць (КУО) – це життєздатна бактерія, яка, відтворюючись, може сформувати цілу колонію, якщо вона адаптується в живильному середовищі. Для біофунгіцид Effect це число – не менше 1,0 x 109 в 1 г препарату.
Також ми пропонуємо асортимент препаратів, створених спеціально для томатів, огірків, винограду і плодово-ягідних культур. Кожен препарат створений спеціально для окремої рослини і містить штами бактерій, найбільш ефективні проти хвороб, властивих даному виду, а також мікро- і макроелементи в концентраціях, підібраних для оптимального живлення рослини.

Біопрепарт Effect універсальний

Біофунгіцид Effect дозволяє:

захистити рослини від хвороб безпечно для рослин і себе;
збільшити врожайність до 30%;
поліпшити розвиток рослин;
збільшити родючість грунту;
отримати екологічно чистий урожай.

Використання та дозування

Культура
Хвороби
Спосіб обробки
Норма витрат
Картопля
Фітофтороз, ризоктоніоз, в’янення, суха та мокра гниль клубенів
Передпосівна обробка клубенів (0,5 л на 20 кг)
20 г/л води
Фітофтороз, альтернаріоз, макроспоріоз
Обприскування в період вегетації через 10-15 днів (5л/50 м2)
20 г/10 л води
Капуста
«Чорна ніжка», судинний бактеріоз
Передпосівна обробка насіння на 1-2 год (100-150 мл на 100 г насіння)
1,5 г /л води
Томати (Помідор)
Кореневі гнилі, бактеріальний рак, фузаріозне в’янення
Передпосівне замочування насіння на 1-2 год (100-150 мл на 100 г насіння)
1,5 г/л води
Фітофтороз, бура п’ятнистість, альтернаріоз
Обприскування в період вегетації з інтервалом 10 -15 днів (10 л/100 м2)
5 г/10 л води
Огірки
Кореневі гнилі, фузаріозне в’янення, бактеріоз
Передпосівна обробка насіння
1,5 г/л води
Борошниста роса, пероноспороз
Обприскування в період вегетації
20 г/10 л води
Плодові дерева, кущі ягідних та виноградних культур
Парша, борошниста роса  кокомікоз
Обприскування в період вегетації
20 г /5 л води

 Принцип дії:

Мікроорганізми Bacillus subtilis харчуються грибними спорами які викликають захворювання рослин.
Бактерії Azotobacter vinelandii переробляють загиблих шкідників, збагачуючи при цьому грунт такими корисними для рослин мікроелементами, як: нікотинова і пантотенова кислоти, біотин, гетероауксин, азот, фосфор.
У результаті життєдіяльності колоній бактерій Azotobacter vinelandii та Bacillus subtilis рослини набувають імунітету до різних хвороб, збільшується стійкість рослин до заморозків і посухи, продовжується термін зберігання овочів і фруктів.

Чому саме біопрепарат Effect:

абсолютно нетоксичний для людини і тварин, оскільки його дія базується на природних властивостях мікроорганізмів;
біопрепарат не накопичується в рослинах і плодах, ґрунті, організмі тварин і людини;
сприяє розвитку корисної мікрофлори ґрунту;
відновлює грунт після застосування отрутохімікатів;
пригнічує ріст і розвиток великої кількості видів збудників захворювань рослин;
довгостроково зберігає життєздатність в середовищі, куди вноситься;
можливо застосовувати в будь-яку фазу розвитку рослини, навіть за 48 годин до збору врожаю;
не впливає на зміну смаку овочів, фруктів і зелені.